תפריט נגישות

בית יד לבנים

"אלה אשר התפילה בליבם, / מגיפים חלונם / בליל עבים / נועלים דלתם / ועוצמים עיניהם / ומבעד לסגור ולשחור רואים את קרני הכוכב / המאיר במרום"
(לאה גולדברג)

פרטי התקשרות

כתובת: שדרות קוגל 11, חולון
חברים בסניף: כ-260 הורים, כ-350 אחרים וכ-180 אלמנות
קבלת קהל: ימי א' ו-ג' בין השעות 15:00-18:00. יום ה' 09:00-12:00
יו"ר הסניף וחבר בהנהלת יד לבנים מרכז: מר משה חליבה
גזבר הסניף: מר יוסי אוחנה
נציגות ההורים: גב' שושנה פילוסוף, גב' תקוה רוזנר
נציג האחים וההנצחה: מר קובי גינדי
נציגת האלמנות: גב' רבקה ברוך
נציגת האחים וחברה בוועדת אחים ארצית: גב' כרמלה נוסבאום

אני מאמין של יד לבנים

להביא את המשפחות למפגשים, בהם יביעו את רגשותיהם ביצירה בטיולים ובנופשונים.
החוגים מתקיימים לאורך כל השנה, החוגים הפעילים:
פיסול, תכשיטנות ויטראז',  ציור, כתיבת סיפור חיים, אנגלית, התעמלות בונה עצם, פילטיס.
הארגון  פועל בימים אלה למתן הנחות  להצגות ומופעים בתאטרון חולון, וכן במועדוני נופש וספורט. 

ארגון יד לבנים ארצי דואג גם להוציא את המשפחות לטיולים ונופשונים בארץ ובעולם.
בנוסף ארגון יד לבנים חולון מקיים טיולים ונופשונים ברחבי הארץ.
כמידי שנה מתקיים בעיר טקסי זיכרון לחללי מערכות ישראל ילדי העיר חולון. 

אודות בית יד לבנים

טקס הנחת אבן הפינה לבית "יד לבנים" ולאולם על שם דוד רמז (שר התחבורה המנוח), התקיים ביום שלישי ד' בתשרי תש"ך (6.10.1959). בטקס המכובד ורב הרושם נכחו שר העבודה מרדכי נמיר, ראש העיר פנחס אילון, חברי מועצת העיר, הורים שכולים, חברי ארגון "ההגנה" וקהל רב. במגילת היסוד להקמת הבית נכתב כי "בית יד לבנים ינציח את הבנים חיילי צבא ההגנה לישראל, אשר ניספו במערכה על שחרורה וקוממיותה של מדינת ישראל, אם בהגנה על העיר חולון ואם במלחמה על מרחבי הארץ, מדן ועד אילת". עוד הוסיפו כי "יהא הבית בית ועד להפצת תורה ולהקניית דעת להמוני העם ובני הנעורים, ותיקים ועולים חדשים גם יחד. ישמש יד זיכרון לבנים ולבנות, אשר חרפו נפשם למען המולדת, ויספר לדורות הבאים גבורתם בהלחם ישראל על עצמאותו". ותיקים רבים בחולון זוכרים עדיין את בית יד לבנים במתכונתו הקודמת, עם הגג המשונן בצבע לבן ואת תותח ההוביצר הצבוע שחור שניצב על שני גלגליו בחזית המבנה. את הבניין המקורי תכנן הארכיטקט והמהנדס מיכאל הראל מקריית חיים, שותפו לעבודה היה הארכיטקט חשמן.

במוצאי שבת, ט"ו בשבט תשכ"ב (20 בינואר 1962) התקיים טקס הפתיחה החגיגי של הבית. באותו מועד נפתחה תערוכת ציור של ציירים בני חולון, תזמורת חולון בניצוחו של ארנסט פלדי חתמה בנגינה את הערב המרגש. 

בבית יד לבנים נמצא חדר ההנצחה העירוני המוקדש ל - 880 בני העיר שנפלו מיום הקמת המדינה במהלך שירותם הצבאי. בחדר ההנצחה המרשים נמצא ספר זיכרון לנופלים. מצגת ממוחשבת מציגה את פרטיו האישיים ואת סיפור חייו של כל נופל ונופל. הבית מקיים קשר הדוק ורצוף עם משפחות הנופלים ועם אגף ההנצחה לחייל במשרד הביטחון. גם היום השלט החיצוני היחיד המציין את "תיאטרון חולון" והמופיע על גבי המבנה הוא "יד לבנים".

בשנת 1962 הוצב בחזית בית יד לבנים (הפונה לשדרות קוגל) פסל לזכר הנופלים מעשה ידיו של האמן, הפסל ומתכנן הגנים יצחק דנציגר (1916 – 1977).


תמונת דגם בית יד לבנים
בניית אתרים: לוגו חברת תבונה