תפריט נגישות

טור' אברהם סוויד ז"ל

אברהם סוויד
בן 37 בנפלו
בן חמדה וחיים
נולד בסוריה
בתרצ"ז, 1937
התגייס ב-מאי 1962
שרת בפיקוד העורף גד' 969
נפל בעת שירותו
בכ"ט באב תשל"ד, 17/8/1974
מקום קבורה: תל אביב - קרית שאול
הותיר: אישה בהריון, הורים, אחים ואחיות

קורות חיים

בן חיים וחמדה. נולד בשנת תרצ"ז (1937) בסוריה. עלה ארצה במחצית שנת 1959 (תשי"ט). לבד משתי אחיות בארץ נותרה כל משפחתו של אברהם בסוריה. את לימודיו היסודיים והתיכוניים עשה בארץ-הולדתו.

לאחר עלייתו ארצה פנה לעיר תל-אביב ועבד בעבודות זגגות, מקצועו שעסק בו בארץ-מוצאו. אברהם היה מודע היטב לקשייה הכלכליים של משפחתו, בת שמונה הנפשות, ועבד קשה כדי לסייע במשלוח חלק ממשכורתו למשפחה שבסוריה.

אברהם גויס לצה"ל בראשית מאי 1962 והוצב לחיל הכללי. לאחר שחרורו מצה"ל שרת שירות-מילואים פעיל.

בתום שירותו הצבאי חזר אברהם לעבוד במקצועו והצטרף לצוות העובדים של בית-מסחר לזכוכית. הוא המשיך לסייע למשפחתו שבסוריה. אברהם טיפח חיי-משפחה חמים ואוהבים, וגם נשאר קשור ביותר להוריו ואחיו בגולה. כעבור 10 שנים נשא לאישה את אולגה, אך חיי הנישואים שלהם נקטעו בעודם באיבם.

ביום כ"ט באב תשל"ד (17.8.1974) נפל בסיני בדרכו למילואים. הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין שבקרית-שאול. השאיר אחריו אישה בחודש השני להריונה. הוא נפטר 5 חודשים לאחר נישואיהם במרץ 1974. בנו בכורו נולד 7 חודשים לאחר נפילתו.

הופק במערכת "גלעד-לזכרם", באמצעות חב' תבונה בע"מ (054-6700799)
בניית אתרים: לוגו חברת תבונה